____________________

a a  a

_________________

Célunk az underground kultúra teljeskörű, nem csak zenére kiterjedő népszerűsítése, publikálás ilyen témákban. Zenei, film vagy bármely téren stíluskötetlenül, amit értékelendőnek tartunk.

REKLÁM

nativeprideprod condusef bercesadam
puruttya

Rovatok

Látogatottság

free counters

Blood Axis - Born Again

2010.07.04. 16:52 | Merodasd | 2 komment

Ahogy ígértem, itt a Blood Axis '10-es albumának beszámolója.  

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

Szüless újra! Igen. Egy valódi újjászületés volt a 6 éves hallgatás után. Be kell vallanom, a Blood Axis új lemezét már a hallgatása előtt is elfogultsággal fogadtam. A project ugyanis évek óta a kedvend előadóim közé tartozik. De, azt hiszem ezen elfogultság nélkül is bizton állíthatnám: A Born Again Moynihan úrtól megszokott zsenialitással és tökéletességgel kápráztatott el, amikor meghallgattam. 12 szám egy órányi tiszta anyagal.Az album maga egy elég vidám, boldog képpel lát el minket-a kezdeteknél. Eltér az általános Blood Axis-es ambientes komorságtól (pl. Gospel of Inhumanity).Inkább egy folkos, neofolkos jellegű zeneélményt ad. Aztán, mikor az ember azt hitte, ilyen hangulattal meg is barátkozhat az album végéig, az album felénél, a Hard Iron Age-nél hirtelen komorabbá válik minden. Visszatérünk egy kicsit az előbb említett "megszokott" 'Axis-hangulathoz. Azt hiszem, az Erwachen in der Nacht amolyan vízválasztó, ez a szám ugyanis némi búbánat-jelleget magán cipelve egyszerre szép és megnyugtató is, akkusztikus témák, néhol kicsit gyorsabb dobok... Aztán eztán visszatérünk a vidámsághoz. Ismét a neofolk kerül előtérbe az ambienttel szemben. Ez nagyon fontos abban, hogy az album változatosságát lezárhassuk, ahogy az albumot magát is - gondolná az ember. Hisz az utolsó, Exvocatio c. dalnál azonban ismét búskomorság lesz úrrá az albumon.A Blood Axis 2010-es új korongja ismét lenyűgözött. Változatos, összetett, élvezhető,hallgatott és háttérzenének is tökéletes. Tökéletes, zseniális!

_merodasd

 

A bejegyzés trackback címe:

https://majestum.blog.hu/api/trackback/id/tr582129031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moja 2010.07.30. 23:17:00

Egyetértünk, kibaszottul jól sikerült ez az album, remélem sokan felfedezik maguknak, ahogy én is tettem múlt hónapban és örülök, hogy találtam róla magyar nyelven kritikát, dicséret érte. Visszaások a zenekar munkásságában, remélem a változatosság, magas színvonallal párosult náluk régebben is, pont úgy, mint most.

Merodasd 2010.08.02. 01:05:28

@Moja: Abszolút, bár amostani ízlésemnek épp bejött ez a neofolk/folk váltos a régi ambientből. (: Köszönöm az elismerést!
süti beállítások módosítása