____________________

a a  a

_________________

Célunk az underground kultúra teljeskörű, nem csak zenére kiterjedő népszerűsítése, publikálás ilyen témákban. Zenei, film vagy bármely téren stíluskötetlenül, amit értékelendőnek tartunk.

REKLÁM

nativeprideprod condusef bercesadam
puruttya

Rovatok

Látogatottság

free counters

Gorefest 6 - Koncertbeszámoló

2010.06.21. 16:08 | Merodasd | Szólj hozzá!

A tovább után a szombathelyi Gorefesten tapasztaltakat olvashatjátok - az én szemszögemből.

 

 

Nos, Szent Iván éjszakáján, 2010. június 19.-én Dante szerkesztőtársunkkal és egy másik jóbarátommal kocsiba pattantunk, és elindultunk Szombathely külvárosába, az Oladi Művelődési Központba. Bár az odajutásnál akadtak nehézségek -miszerint nem találtunk oda-, de némi segítségkéréssel végül odajutottunk. (Köszi, Peti!)

Odaérvén szokásos kép fogadott minket: borozgató arcok, a kapunyitás környékén még (Sic! ) igencsak kevés ember volt a Savaria Ifjúsági Centrumban. Vicces, de még a színpad megtalálása is nehezünkre esett, hisz a megszokott helytől (a büfé oldala) eltérően a színház-teremb emelvényén tombolhattak a zenekarok. A nézőtér is színházias volt, azonban ezek a székek nagyon kényelmesnek bizonyultak, ezért a kezdésig leültünk. Már ekkor elkezdtünk beszélgetni arról, mennyire kevés ember jött el. Hihetetlenül kevés! Szerintem 20-30 embernél több nem volt 10 óráig kint. 

A kezdő zenekar a Székesfehérvári Eradication volt. A 'fehérvári death metal-banda bár többször is felhívta az ott lévők figyelmét, mennyire jó lenne, ha közelebb jönnének a színpadhoz, és felállnának a székekről, erre nem igazán került sor. Ellenben a zenéjük nagyon jó volt! Igazi, minőségi death metal, és mivel a hangosítás it ott volt, remek hangzású előadást kerekítettek a srácok - bár nem a megszokott felállással, aktuális vokálosuk elmondta, hogy a megszokott torokgépük "házon kívül" tartózkodik. 

A következő zenekar a Paediatrician volt. Az Ő zenéjüket már korábban is hallgattam, minőségi magyar goregrind, roppant tetszetős, de Róluk, bármennyire szeretnék, nem igazán tudok írni, az előadásuk ideje alatt Spinu mesterrel és az Eradication két tagjával beszélgettem a zenétől távol. 

Ezután a szombathelyiek számára már ismerős Morgue old school death metal-csapat dübörögtette a hangszettet, tőlük megszokott, s elvárható szinten. Jó hangulat és jó zene, itt már nekem is megjött a fejrázó-hangulatom, és tekertem egy keveset. Kicsit rövidnek tűnt az időtartam, amennyit játszottak. Lehetett volna hosszabb is. 

A koncert zárózenekara a Nuclear Beast, mely önnön meghatározással az "old school mowartrash" műfajba sorolja magát. És tényleg! Old school "miafaszvan" trash metal. Nekem ugyan egy kicsit prosztó volt a szint, de a zene maga jó volt, és a publikum itt érezte magát a legjobban - Dudás doktor úrral az élen, bár Neki, azt hiszem, ehhez zene sem kellett volna, ha-ha. 

Összességében a Gorefest 6 jó volt, élvezhető koncertekkel és hangulattal, a baj a közönség számával volt. Nagyon kevesen voltunk! Lehetett volna több ember. 

A koncentről a Vaskarika - a kultúracél fotósa készített remek képeket. Bár kitakarhatnám magam, azt hiszem, Dante is hasonlóan vélekedik, heheh. 

http://vaskarika.hu/galeria/kepek/852/Gore_Fest_6._a_SIC-ben/

Köszönjük a koncerteket a szervezőknek, a zenekaroknak!

_Merodasd.

 

Címkék: szombathely nuclear beast koncertbeszámoló morgue paediatrician gorefest eradication

A bejegyzés trackback címe:

https://majestum.blog.hu/api/trackback/id/tr122098580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása